IPL

Overbeharing een probleem?

Overbeharing is een vervelend en terugkerend probleem voor veel vrouwen, jong en oud. De tijdelijke ontharingsmethoden, zoals harsen, epileren, scheren en ontharingscrème kunnen vaak ingegroeide haren en irritaties op de huid geven.
Scheren en ontharingscrème raden wij ten zeerste af, aangezien de haargroei gestimuleerd wordt.
Gelukkig bestaan er oplossingen met een langdurig effect. Definitief ontharen is de droom van veel vrouwen (en mannen). Definitief ontharen wil zeggen dat je gemiddeld 10 jaar geen last hebt van de overbeharing. Bij ons kun je terecht voor elektrisch ontharen en IPL lichtflits ontharing.

Elektrisch ontharen
Elektrisch ontharen wordt vaak in de gezicht uitgevoerd. Het betreft een klein oppervlak en je kan op ieder gewenst moment de haren laten verwijderen. M.u.v. dunne donshaar is iedere haar is hier voor geschikt. (zowel de lichte, rode en grijze haar). Houd er rekening mee dat je meerdere behandelingen nodig hebt. Dit in verband met de haargroeicyclus.

Er zijn twee methoden bij elektrisch ontharen: de blend methode en de diathermie methode. De ene methode werkt met een combinatie van elektrolyse en thermolyse. Door de natronloog werkt de behandeling intensief. De diathermie methode is een snelle methode die door warmte-ontwikkeling de groeicellen defnitief vernietigt.

IPL ontharing Plasmalite™
IPL ontharing met de Plasmalite™ is een begrip als het gaat om definitief ontharen en de Plasmalite heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van ontharen. Het rekent af met ongewenste haargroei. Geen last meer van een geïrriteerde huid na het scheren of ingegroeide haren. Voor gezicht, oksels en bikinilijn is de IPL methode het meest geschikt.

Plasmalite werkt d.m.v. selectieve foto-thermolyse. In het merg van elk haartje bevindt zich het natuurlijke pigment melanine. De behandelkop van het Plasmalite™ systeem geeft lichtbundels af in de vorm van lichtflitsen. Dit licht wordt geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling, die ook het haarzakje bereikt. De temparatuur komt boven de kritische waarde van 70°C uit, wat tot het gewenste effect leidt: het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren.

Op de te behandelen huid wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Deze gel geleidt het licht en houdt tevens de huid koel. Het huidgedeelte met gel wordt vervolgens belicht, waarbij steeds een korte lichtflits wordt afgegeven. Na de behandeling is het verschil niet meteen zichtbaar, maar het effect onmiskenbaar. Na twee tot drie weken zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid van de haargroei en van de plaats waar het zich bevindt. De eerste drie behandelingen hebben het meest zichtbare effect. Voor een goed en blijvend resultaat zijn meestal acht tot twaalf behandelingen nodig.

IPL ontharing is alleen mogelijk bij haren die pigment bevatten. Dus hoe donkerder de haar, hoe beter het resultaat. Tevens geldt hoe lichter de huid, hoe beter het resultaat.

De meeste mensen ervaren een warm tintelend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen enigszins rood worden of licht opzwellen. Deze kleine ongemakken zullen na een paar uur zijn verdwenen

Behandeling met de Plasmalite is niet mogelijk bij:
Haren zonder pigment in de wortel
Huidaandoeningen in het te behandelen gebied
Tijdens zwangerschap (dan wordt behandeling afgeraden)
Overgevoelig voor licht.

Tijdens de behandelperiode met de IPL mag u niet epileren of harsen. Scheren raden wij ook af in deze periode. En stel je huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of aan een zonnebank. Bij actief pigment in de huid kan er NIET behandeld worden.

Tijdens het intake-gesprek bespreken wij alle vormen van ontharen. Wij geven advies over de behandeling.
Onze specialisatie in elektrisch ontharen en IPL ontharen zorgt ervoor dat veel zorgverzekeringen een vergoeding geven voor deze behandeling in het gelaat. Kijk altijd vooraf je polis goed na.